Aloitan blokkaamisen täällä. Kuten jo otsikkokin kertoo mikä on aiheena tänään. Minua ihmetyttää , miksi ihmiset laitetaan eriarvoisiksi tänä päivänä.                                             Kunnan tarjoama sosiaali- ja terveyshuolto ei ole yhdenvertainen kaikille.

Haluan ottaa esimerkki ryhmiksi vammautuneet ja ikäihmiset sekä duunarit. Terveyshuollon puolella ei osata tai uskalleta hoitaa pyörätuolia käyttäviä tai muuten liikuntarajoitteisia asiakkaita. Terveyskeskuksissa  ei ole kyseisiin asiakkaisiin ammatti osaamista. Palvelujen maksua nostaessa hankaloituu edellä mainittujen osalta palvelujen vastaanotto, koska ei ole yksinkertaisesti varaa maksaa. Esimerkiksi monet ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset ihmiset joutuvat turvautumaan yksityis sektorin palveluihin, Yksityis puolella hinnatkin ovat huikeat joka taas aiheuttaa sen, että hoitoon ei mennä  vasta sitten kun on pakko. Mielestäni kunnan on kyettävä tarjoamaan kaikille samat palvelut kohtuu hintaisina, sillä sen vuoksihan maksetaan kunnallisveroa jonka pitäisi tukea palvelut.

Olen monesti tavannut ikäihmisiä, liikuntarajoitteisia henkilöitä ja duunareita, jotka asumis kulujen vuoksi ovat hyvin tiukoilla. Vuokrat ovat huikeat, ettei tulot edes riitä vuokran maksuun vaan joudutaan turvautumaan erilaisiin tukimuotoihin. Esteettömyys on myös suuri puutos. Monet ikäihmiset ovat vaikeuksissa asuntoon mennessä rappujen kanssa. Heidänkin olisi helpompaa liikkua, jos esteettömyyttä huomioitaisiin enemmän. Onneksi nykyään uudisrakennuksissa huomioidaan jo jonkin verran esteettömyys.

Olen sitä mieltä, että asiat voidaan saada paremmiksi ja toimivammiksi, jos vain on halu parantaa asioita muutenkin kuin puheen tasolla. Yksinkertiastahan se olisi kun asuminen halventuisi ja palkat, eläkkeet sekä tomeentuloa korotettaisiin. Näin ollen jokainen edellä mainittu ihminen saisi paremman ja turvallisemman elämän laadun.